L’Agència Tributària adverteix dels intents d’estafa als contribuents a la declaració de la Renda.

Des de Infodret gestoria de Barcelona, volem informar de les diferents estafes que ha detectat l’Agència Tributària a l’hora d’intentar enganyar als contribuents o empreses.

Els mitjans més comuns per realitzar aquestes estafes són mitjançant pàgines web falses, correus electrònics o llocs d’Internet, SMS rebuts o serveis de cita prèvia o similars.

Els intents d’engany fan referència a suposats reemborsaments d’impostos, mitjançant enviaments de comunicacions massives per correu electrònic en els quals se suplanta la identitat i imatge de l’Agència Estatal d’Administració Tributària, o bé la identitat dels seus directius. Amb freqüència, els intents de frau fan referència a una suposada informació que impossibilita l’enviament de la devolució de la campanya de Renda i suplanta la imatge de l’Agència Tributària.

En aquests intents de webs falses, SMS, correus electrònics, etc…, es fa referència a un reemborsament d’impostos inexistent en la qual el receptor de l’e-mail o missatge de text surt beneficiat. Per poder disposar dels diners cal accedir a una adreça web o emplenar un formulari en els quals s’han d’aportar dades de comptes bancaris i targetes de crèdit.

L’Agència Tributària al seu web recorda que la millor mesura és la prevenció dels usuaris davant comunicacions sospitoses que incloguin la petició de dades bancàries.

Des de Infodret advocats li recordem que l’Agència Tributària:

  • Mai sol·licita per correu electrònic informació confidencial, econòmica o personal, números de compte ni nombres de targeta dels contribuents.
  • Mai paga devolucions amb càrrec a targetes de crèdit.
  • Mai cobra import algun pels serveis que presta. L’usuari solament assumirà el cost compartit de les trucades a telèfons 901.

En cas de dubte sobre l’autenticitat de qualsevol correu electrònic o lloc d’Internet, SMS rebuts o serveis de cita prèvia o similars, que afirmin estar remesos o ser propietat de l’Agència Tributària, contacti amb el Centre d’Atenció Telefònica del Departament d’Informàtica Tributària (901 200 347) per verificar la seva autenticitat.

Per a més informació sobre aquest article pot consultar-nos en infodret@infodret.cat

Font: Agència Tributària

0 respostes

Deixa una resposta

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada