Acomiadada per mofar-se per e-mail dels seus companys.

Actualment utilitzar el correu electrònic de l’empresa per intercanviar missatges amb greus ofenses cap a altres companys o caps pot ser motiu d’acomiadament. Així ho entén una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que considera procedent la decisió de la companyia de prescindir dels serveis d’una treballadora que, al costat d’altres dos empleats, es dedicava a mofar-se dels altres.

Els fets es van cometre en horari laboral i a través del correu electrònic, mitjà de comunicació que l’empresa posa a la disposició dels treballadors, la qual cosa permet qualificar la conducta com un incompliment greu i culpable.

En els correus es dirigien als seus companys amb qualificatius com “huevón”, “fill de puta”, “cabrons”, “anglès lleig”, “Mr. *Bean”, “la núvia de Shrek”, “la borratxa”, “la pitonisa Lola”, entre altres expressions i descalificatius.

La treballadora va ser acomiadada per enviar, de forma massiva, correus electrònics d’alt contingut ofensiu en relació a companys de treballs i als seus superiors, en comentaris realitzats o rebuts directament o per estar copiats, que o bé s’emeten o bé s’assumeixen amb tàcita aquiescència de compartir-los, demostra un comportament continuat de desqualificació, menyspreu, falta de consideració, i atemptat contra dignitat dels seus superiors i companys.

L’empresa va tenir coneixement d’aquests comunicats mitjançant l’extracció del servidor d’un important nombre de correus “sense assumpte”, o “RE:” o “*RV:” en els quals el comiat mantenia converses amb un altre empleat al que se li estava investigant.

En conseqüència amb tot això, el TSJ declara procedent l’acomiadament disciplinari, sense dret a indemnització ni a salaris de tramitació, per falta laboral molt greu prevista en el Conveni Col·lectiu aplicable, que considera com a tal els maltractaments de paraula o obra o falta greu de respecte i consideració als caps, companys o subordinats.

Per a mes informació pot posar-se en contacte amb nosaltres en infodret@infodret.cat

0 respostes

Deixa una resposta

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada