Acomiadat després de ser gravat robant a un company de treball.

La Justícia recolza l’acomiadament disciplinari d’un empleat que es va apropiar de 250 euros que un company tenia en el seu cotxe en l’estacionament del centre de treball. Per a això, l’empleat acusat va obrir la taquilla del company i va agafar les claus del vehicle per, posteriorment, extreure els diners que tenia en la cartera allí dipositada.

La víctima va demanar a l’empresa que li deixés comprovar les imatges del circuit de videovigilancia, la qual cosa li va permetre obtenir els indicis necessaris per constatar que l’acusat va ser efectivament la persona que va sostreure els diners del vehicle.

La reacció de l’acusat va ser al·legar que la prova de vídeo era il·lícita per desproporcionada i per vulnerar el seu dret a la intimitat. No obstant això, la sentència del jutjat social número 3 de Tarragona aplica la recent doctrina del Tribunal Constitucional sobre la col·locació de càmeres de seguretat per l’empresari sense necessitat de consentiment i considera que, en aquest cas, es complien tots els requisits necessaris perquè la prova sigui acceptada.

Quant a l’acomiadament disciplinari, el jutjat assenyala que la conducta comporta una clara “vulneració dels deures de lleialtat” de l’empleat i constitueix una “conducta d’especial gravetat correctament qualificada i tipificada per l’empresa en lliurar-li la carta d’acomiadament”.

A més, apunta la fallada que els fets “suposen una fallida total de la confiança que hauria d’existir” entre l’empleat i l’empresa. Entén que s’ha produït una transgressió de la bona fe contractual i un abús de confiança, independentment de quin fos la quantia exacta dels diners sostrets.

Font: Expansion.

0 respostes

Deixa una resposta

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada