Ampliat fins al febrer 2017 el Pla PREPARA.

El Butlletí Oficial d’Estat publicarà l’aprovació d’una nova pròrroga fins al 15 de febrer de 2017 de la vigència del PREPARA, Programa de requalificació professional per a les persones en atur que esgoten la seva protecció per desocupació. Fins avui, s’ha prorrogat en 11 ocasions.

L’objectiu d’aquest programa és millorar la empleabilitat dels aturats de llarga durada o aquells amb responsabilitats familiars. Està dirigit a les persones que esgoten la prestació per desocupació de nivell contributiu o ben algun dels subsidis. Per a ells, els Serveis Públics d’Ocupació desenvolupen itineraris personalitzats d’inserció en funció de les característiques de cada beneficiari durant un període de 6 mesos.

Es contempla a més una ajuda econòmica d’acompanyament de 400 euros mensuals. Des de la reforma de Programa, a l’agost de 2012, aquesta quantitat s’eleva a 450 euros per a aquells beneficiaris amb responsabilitats familiars.

Les persones que reben el PREPARA, tenen dret a:

*Realitzar un itinerari individualitzat i personalitzat d’inserció, que contempli el diagnòstic sobre el seu empleabilitat, així com les mesures de polítiques actives d’ocupació dirigides a millorar-la.

* Participar en mesures de polítiques actives d’ocupació encaminades a la requalificació i/o reinserció professional necessàries perquè puguin incorporar-se a nous llocs de treball, especialment les dirigides a l’obtenció de les competències professionals més necessàries per a la seva col·locació estable.

Rebre una ajuda econòmica d’acompanyament del 75% de l’Indicador Públic de Rendes d’Efectes Múltiples (IPREM) mensual, fins a un màxim de sis mesos.

Si vol mes informació posi’s en contacte amb nosaltres a infodret@infodret.cat

0 respostes

Deixa una resposta

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada