Anul·lat l’acomiadament d’un treballador a qui l’empresa va cessar quan complia condemna a la presó.

El Jutjat social nº 33 de Madrid ha declarat nul l’acomiadament d’un treballador mentre complia presó per un procediment penal. En la sentència que resol la demandada d’acomiadament, el magistrat afirma que ha quedat acreditat que tant el contingut de la carta d’acomiadament, com els fets presentats en el judici i els arguments esgrimits en la vista introdueixen la sospita més que fundada que l’empresa va decidir prescindir dels serveis del treballador –emprat de magatzem-, perquè no volia explicar en la plantilla amb un expresidiari.

La reinserció social –diu la sentència, contra la qual cal interposar Recurs de Suplicació davant la Sala social del Tribunal Superior de Justícia de Madrid, és un dret fonamental de tot ciutadà privat de llibertat pel compliment d’una condemna penal. I aquest dret fonamental imposa el seu dret a ser reintegrat en la societat, atès que els antecedents penals no poden ser en cap cas motivo de discriminació social o jurídica. “No incorporar al treball a qui va ser condemnat penalment i amb això ja va complir pel delicte comès, constitueix una conducta discriminatòria que és incompatible amb l’art. 14 de la Constitució Espanyola i amb l’art. 17. 1 de l’Estatut dels Treballadors”, s’afirma en la resolució.

En la sentència queda acreditat que l’empresa va comunicar l’acomiadament al treballador mentre estava a la presó enviant-li una carta certificada al seu domicili, per la qual cosa li va resultar impossible accedir a ella i també acudir a recollir-la a l’estafeta de Correus on va quedar dipositada. El treballador solament va saber que estava acomiadat quan va complir la condemna i va tornar al centre de treball per reincorporar-se a la seva labor.

Per a més informació posi’s en contacte amb nosaltres a infodret@infodret.cat

 

Font: Poder Judicial.

0 respostes

Deixa una resposta

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada