Area de derecho laboral

Avantatges del divorci de mutu acord.

Al nostre despatx quan un client ens visita per un procediment de divorci, el primer que fem es explicar-li els avantatges i inconvenients que ofereix un procediment de separació o divorci de mutu acord o contenciós amb la finalitat d’oferir-li sempre la millor opció als seus interessos, no obstant això, en ocasions no és possible el diàleg entre els cònjuges per arribar a un acord o només un dels cònjuges pren la iniciativa de separar-se.

Però si existeix la possibilitat entre les dues parts de poder dialogar i arribar a un acord, sempre els expliquem els següents avantatges e inconvenients dels següents procediments.

Inconvenients del procediment contenciós:

1. Procediment lent: Tramitar aquest procediment pot trigar més d’un any, el qual pot allargar-se a dos si s’interposa recurs d’apel•lació contra la sentència.

2. Costos elevats: Cada cònjuge ha de tenir el seu propi advocat i procurador.

3. Incertesa en l’estimació de les nostres pretensions: No es pot tenir la certesa que cadascuna de les nostres pretensions sigui estimada pel jutge.

4. Divergències i discrepàncies entre els cònjuges: Els fills menors sofreixen major trauma per la ruptura familiar si han de comparèixer davant el jutjat per a exploració judicial o pericial psicològica. S’involucra a familiars i amics a través de les proves testificals.

5. Tendència a incomplir la sentència: En ser les mesures imposada pel jutge hi ha certa resistència al seu compliment, la qual cosa deriva en un major risc al impagament de pensions alimentoses, compensatòria, incompliment del règim de visites.

Avantatges del procediment de mutu acord:

1. Procediment ràpid i breu: És un procediment més senzill processalment i els terminis que estableix la llei són més breus. S’obté en poc temps una sentència.

2. Menor cost: Tots dos cònjuges es valen d’un sol advocat i procurador.

3. Major certesa que les pretensions s’estimin íntegrament: El Jutge que controla que les clàusules no danyin el suprem interès i benestar dels fills menors o perjudiquen greument a un dels cònjuges.

4. Conformitat de les parts respecte a les mesures convingudes.

0 respostes

Deixa una resposta

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada