BBVA eliminarà les clàusules sòl de les hipoteca de CatalunyaCaixa, Caixa de Tarragona, Caixa Manresa o Caixa Catalunya.

Des de Infodret volem traslladar a les persones que van signar una hipoteca amb CatalunyaCaixa, Caixa de Tarragona, Caixa Manresa o Caixa Catalunya amb clàusula sòl segurament tindran bones notícies en breu: Aquesta setmana BBVA, que acaba de fer-se amb la caixa catalana, ha anunciat que retirarà els sòls de totes les hipoteques que ara son de CatalunyaCaixa, igual que va eliminar les de la seva entitat.

Cal destacar que aquesta decisió no va ser per decisió pròpia, sinó que el banc presidit per Francisco González va haver d’acatar una sentència del Tribunal Suprem de maig de 2013.

L’Alt Tribunal va declarar aquesta clàusula il·lícita, fonamentalment per la seva falta de transparència. També va declarar il·legals els sòls de Cajamar i de Novagalicia Banco en la mateixa interlocutòria.


Segons xifres facilitades per la mateixa entitat, el 12% de les hipoteques del banc adquirit compta amb aquesta polèmica clàusula que estableix un interès mínim inamovible i evita que el client pugui pagar menys quan baixa l’Euribor.


De moment, encara no es coneix en quina data començaran a fer-se efectius els canvis, ja que just acaba de començar el procés d’integració de les dues entitats i es preveu que duri dos anys, 2015 i 2016.

Font: plural.com

Si voleu més informació poseu-vos en contacte amb infodret@infodret.cat

 

0 respostes

Deixa una resposta

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada