Campanya de la inspecció de treball per controlar el temps efectiu de treball i hores extraordinàries.

Actualment la inspecció de treball està realitzant una campanya per controlar el temps efectiu de treball i les hores extraordinàries, en aquest sentit la principal novetat de l’actuació inspectora és l’exigència a les empreses de portar al dia el registre de la jornada, encara que es tracti de treballadors a temps complet.

Fins ara, aquest registre sol era necessari per als treballadors a temps parcial o per a aquells treballadors a temps complet que realitzessin hores extraordinàries. No obstant això, a partir d’ara i a l’empara de la interpretació de diferents sentències de Tribunals Superiors de Justícia, el criteri de la Inspecció de Treball és que tots els ocupadors, obligatòriament, han de realitzar un registre de la jornada dels seus treballadors, realitzin o no hores extraordinàries.

No és acceptable admetre l’absència de registre per no realitzar-se hores extraordinàries, ja que el registre diari de la jornada és el pressupost que permet la comptabilització de totes les hores que es facin per deduir després l’existència de les extraordinàries.

Requisits del Registre de la Jornada:

– El registre ha de ser diari i incloure l’horari concret d’entrada i sortida respecte de cada treballador amb la finalitat de determinar les hores realitzades cada dia per cadascun d’ells no sent acceptable per a l’acreditació del seu compliment l’exhibició de l’horari general o els quadrants horaris elaborats per determinats períodes.

– La comprovació del registre ha de poder realitzar-se al centre de treball, la qual cosa evita la possibilitat de la creació posterior, manipulació o alteració dels registres. Qualsevol que sigui el model de control de jornada que s’utilitzi ha de garantir la fiabilitat i la invariabilitat de les dades. Si el registre es produeix per mitjans electrònics o informàtics, l’Inspector podrà requerir que s’imprimeixin els registres d’un període determinat. Si el registre es produeix per mitjans manuals l’Inspector podrà requerir còpia, prendre anotacions o fotografies dels mateixos.

– Mensualment ha de realitzar-se un resum de la jornada realitzada pels treballadors, totalitzada en el període fixat per a l’abonament de les retribucions.

Per a més informació posi’s en contacte amb nosaltres a infodret@infodret.cat
0 respostes

Deixa una resposta

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada