Canvi de companyia de llum o gas sense el seu consentiment.

Des de Infodret volem informar a empreses, autònoms i particulars que últimament estan arribant al nostre despatx innombrables reclamacions per canvis sense el consentiment explicito del client, a companyies d’electricitat o gas.

Hem constatat que alguns “comercials” realitzen canvis de companyia sense el consentiment del client i tenen una manera d’actuar sempre molt semblant.

Com a norma general es presenten al seu domicili dient que és un comercial del gas o de la llum de la seva companyia, després la majoria d’afectats ens comenten que solen intentar convence’ls amb les següents afirmacions:

• Hem de realitzar una comprovació a la seva factura elèctrica.

• Si ens proporciona la factura realitzem en un moment els canvis i així no li vindran més factures amb el consum estimat.

• Hi ha un ‘error’ en la factura i si li canviem la tarifa li farem un descompte i pagarà menys.

• Tenim unes noves tarifes amb les quals vostè estalviarà molts diners…

Aquests “comercials” el que busquen amb les seves actuacions és que vostè li faciliti les dades de la factura elèctrica o de gas, ja que amb aquestes dades poden realitzar un canvi en la companyia elèctrica de l’abonat amb o sense el seu permís, a pesar, que aquest canvi, sense permís, sigui totalment il·legal.

A Infodret donem els següents consells per combatre aquestes pràctiques:

1) Demani sempre a tota persona que es personi al seu domicili presentant-se com un comercial d’una empresa distribuïdora que s’identifiqui, exigeixi-li que li ensenyi el nombre d’empleat i el seu nom.

2) Si li facilita les dades (cosa poc probable), deu saber que quan una companyia envia a algú a revisar les factures o promocions sol informar abans als seus clients via carta o telefònicament, per la qual cosa li aconsellem que truqui davant del comercial a la companyia perquè li verifiquin que dit “comercial” treballa amb ells o que l’oferta és veraç.

3) Mai faciliti les dades personals, factures, etc… ja que dits “comercials” la podrien usar per canviar-li de companyia.

4) Mai signi cap document i sobretot no pagui res per endavant.

Si vostè, s’ha vist afectat per aquestes pràctiques i vol assessorament per resoldre la seva situació posi’s en contacte amb nosaltres a jfarre@infodret.cat .

0 respostes

Deixa una resposta

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada