Catalunya incrementarà el nombre de tècnics de prevenció per controlar a les empreses.

La Generalitat doblegarà de manera immediata el nombre de tècnics habilitats per controlar les mesures de seguretat i salut que prenen les empreses catalanes, amb l’objecte de lluitar contra el creixement de la sinistralitat laboral a Catalunya.

La consellera de Treball, Dolors Bassa, ha anunciat en el Parlament que als 16 tècnics que realitzen ara aquestes funcions se’ls sumaran ja al maig altres 18, amb el que seran 34 els professionals de la Generalitat que visitaran les empreses amb la missió de vetllar per la salut dels treballadors.

Aquests tècnics podran inspeccionar les empreses encara que no aixecaran actes si detecten alguna infracció, ja que els únics professionals amb competència per a això són els inspectors i sotsinspectors, que depenen del Govern central.

En el marc d’aquesta actuació per reforçar la lluita contra els accidents laborals a Catalunya, Bassa ha assegurat que s’ampliarà amb 16 persones el servei d’assessorament a la salut en el treball.

“El treball s’ha precarizat en els últims anys i nosaltres volem apropar la xifra de sinistralitat de Catalunya a la dels països europeus o a la d’Espanya”, ha assenyalat la consellera en declaracions als mitjans de comunicació.

En l’actualitat, a Catalunya treballen 102 inspectors i sotsinspectors de treball i en 2016 està previst que s’incorporin 8 nous, fruit de les convocatòries de places que realitza l’Estat.

La Generalitat ha sol·licitat al Govern central un total de 18 nous inspectors per 2018, atès que les convocatòries triguen dos anys a materialitzar-se.

Els nous professionals que seran habilitats per realitzar controls en les empreses realitzen en l’actualitat tasques de redacció d’informes en l’Institut de Seguretat i Salut Laboral de la Generalitat, amb el que no es tracta de noves contractacions.

Per a més informació posi’s en contacte amb nosaltres en infodret@infodret.cat

0 respostes

Deixa una resposta

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada