Col·laborar en el negoci familiar dóna dret a una compensació econòmica si hi ha divorci.

En Infodret gestoria de Barcelona, volem informar als nostres clients d’una sentència del Tribunal Suprem que considerem interessant.

La demanda consisteix en un procés de divorci d’un matrimoni subjecte al règim de separació de béns, on l’esposa reclama una indemnització de 27.000 euros per haver realitzat tasques domèstiques compaginades amb un treball en precari en un negoci familiar.

El Tribunal Suprem deu aclarir, si la col·laboració per part de l’esposa en activitats professionals o negocis familiars, en condicions laborals precàries, com és el cas, pot considerar-se com a treball per a la casa.

La Sala considera, que sembla oportú atendre a la situació freqüent de qui ha treballat amb major intensitat per a la casa però, al mateix temps, ha compaginat la seva activitat col·laborant amb l’activitat professional o empresarial de l’un altre cònjuge, tot i que intervingui remuneració, sobretot si aquesta col·laboració es compatibilitza i organitza en atenció de les necessitats i organització domèstica i familiar.

En el cas examinat, l’esposa va treballar a casa i, a més, en el negoci familiar regentat pel seu espòs i propietat de la seva sogra amb un salari moderat i contractada com a autònoma, la qual cosa li privava d’indemnització per acomiadament.

Per tot això, el Tribunal Suprem declara que la col·laboració en activitats professionals o negocis familiars, en condicions laborals precàries, com és el cas, pot considerar-se com a treball per a la casa a l’efecte del reconeixement de la compensació econòmica de l’art. 1438 CC, mitjançant una interpretació de l’expressió «treballo per a la casa» continguda en el precepte, atès que amb aquest treball s’atén principalment al sosteniment de les càrregues del matrimoni de forma similar al treball en la llar.

Si vostè una consulta legal, pot posar-se en contacte amb nosaltres en infodret@infodret.cat

0 respostes

Deixa una resposta

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada