¿Com es consumeix la prestació per desocupació durant un ERO?

Segons l’article 210.5 del TRLGSS “en el cas de desocupació parcial l’ús de les prestacions generades es produirà per hores i no per dies. A tal fi el percentatge consumit serà equivalent al de reducció de jornada autoritzat”.

Així doncs en el cas de reducció de jornada que doni lloc a desocupació parcial, l’ús de prestacions generades es produirà per hores i no per dies. A tal fi el percentatge consumit serà equivalent al de reducció de jornada.

En la desocupació total temporal el consum dels dies de dret no és el mateix que en el cas anterior.

L’article 22 del RD 625/1985 disposa que “…… quan el període de suspensió afecta exclusivament a determinats dies laborables del mes, a l’efecte del pagament i consum de la prestació per desocupació, aquests dies laborables es multipliquen pel coeficient 1,25”. Així doncs en els supòsits de procediments de regulació d’ocupació de suspensió del contracte, per cada dia de suspensió que es percebi prestació de desocupació, es consumeix un dia de dret.

Aquest coeficient s’aplicarà sobre el total dels dies laborables del mes, sense que en cap cas la suma dels dies a percebre pel treballador en concepte de salaris i de prestacions per desocupació pugui superar els dies naturals d’aquest mes.

Exemple: Com a conseqüència d’un procediment de regulació d’ocupació, un treballador té suspesa la seva relació laboral durant 2 dies alterns a la setmana (dilluns i divendres) al setembre de 2015. Això suposa un total de 8 dies. El coeficient a aplicar és l’1,25 , els dies de pagament de la prestació es veurien augmentats de la següent manera: 8 dies x 1,25 = 10 dies de pagament i consum de prestació.

 

Per a més informació podeu contactar amb nosaltres en infodret@infodret.cat

0 respostes

Deixa una resposta

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada