Condemnen a un metge per consultar l’historial clínic de la seva exparella.

En Infodret, en reiterades ocasions hem assessorat tant a particulars com a empreses la importància de protegir les dades personals de tercers.

Com a exemple, fa uns dies la Sala Segona del Tribunal Suprem ha confirmat la condemna de tres anys i tres mesos de presó a un mèdic exercent a Menorca per delicte continuat de descobriment de secrets, ja que sense autorització ni consentiment va accedir via informàtica a l’historial clínic de la seva excompanya sentimental, la filla, la germana i marit d’aquesta persona.

L’alt tribunal anul•la la condemna per falta d’injúries lleus, ja que estava prescrita, i manté la condemna per descobriment de secrets, que inclou, a més de la pena de presó, una multa de 6.000 euros. A més, el metge haurà d’indemnitzar a la dona, infermera al mateix centre que ell quan van succeir els fets, amb 6.000 euros, i a la Comunitat balear amb 2.358.

El Suprem destaca que l’home va accedir a les bases de dades “amb l’interès d’assetjar a la perjudicada, amb la qual l’acusat havia trencat una relació, de manera que s’expressa en el relat fàctic que la relació era tempestuosa.
I els accessos als historials van ser plurals (més de 200 en total), perllongats en el temps (des de desembre de 2009 a febrer de 2011) i van afectar a la dona i tres familiars d’ella, “la qual cosa és indicatiu d’un inusitat interès en la cerca d’informació a la qual no podia accedir.

Aquesta reiteració de la conducta suposa una agressió continuada en la intimitat de la perjudicada i els seus familiars, la qual cosa suposa la realització del tipus, un accés no consentit realitzat en perjudici de la titular que ha vist perjudicat el seu dret a la intimitat per la conducta de l’acusat, que la realitza no de forma casual, ni de forma involuntària, sinó reiterada”.

Per a més informació poden contactar amb nosaltres a infodret@infodret.cat

Font: Poder Judicial.

0 respostes

Deixa una resposta

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada