Consells davant una estafa comercial

Des de Infodret volem informar a empreses, autònoms i particulars que últimament estan arribant al nostre despatx innombrables reclamacions per canvis sense el consentiment explícit del client, a companyies d’electricitat o gas.

Hem constatat que alguns “comercials” que desprestigien als veritables profesionals del sector, realitzen canvis de companyia sense el consentiment del client i tenen una manera d’actuar sempre molt semblant.

Com a norma general el “comercial” és presentarà al seu domicili dient que és un comercial del gas o de la llum de la seva companyia, després la majoria d’afectats ens comenten que solen continuar la conversa amb les següents afirmacions:

• Hem de realitzar una comprovació a la seva factura elèctrica.

• Si ens proporciona la factura realitzem al moment els canvis i així no li vindran més factures amb el consum estimat.

• Hi ha un ‘error’ en la factura i si li canviem la tarifa li farem un descompte i pagarà menys.

• Tenim unes noves tarifes amb les quals s’estalviarà molts diners…

Aquests “comercials” el que busquen amb les seves actuacions és que vostè li faciliti les dades de la factura elèctrica o de gas, ja que amb aquestes dades poden realitzar un canvi en la companyia elèctrica de l’abonat amb o sense el seu permís, a pesar, que aquest canvi, sense permís, sigui totalment il·legal.

A Infodret donem els següents consells per combatre aquestes pràctiques:

1) Demani sempre a tota persona que es personi al seu domicili presentant-se com un comercial d’una empresa distribuïdora que s’identifiqui, exigeixi sempre al comercial el número d’empleat i el seu nom.

2) Si li facilita les dades (cosa poc probable), ha de saber que quan una companyia envia a algú a revisar les factures o promocions sempre informa abans als seus clients via carta o telefònicament, per la qual cosa li aconsellem abans de fer res truqui davant del comercial a la companyia perquè li verifiquin que el “comercial” treballa amb ells o que l’oferta és veraç.

3) Mai faciliti les dades personals, factures, etc… ja que dits “comercials” la utilitzaran per canviar-li de companyia.

4) Mai signi cap document i sobretot no pagui res per endavant.

Si vostè, s’ha vist afectat per aquestes pràctiques i vol assessorament per resoldre la seva situació posi’s en contacte amb nosaltres.

0 respostes

Deixa una resposta

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada