El bloqueig i censura dels comunicats sindicals constitueix vulneració de la llibertat sindical.

La Sala social del Tribunal Suprem ha desestimat el recurs interposat per Liberbank S.A. contra sentència que va declarar que una actuació empresarial de bloqueig i censura dels comunicats sindicals en la intranet de l’empresa constitueix vulneració de la llibertat sindical i condemna a cessar en aquest comportament i a indemnitzar al sindicat en 6.000 euros.

La Sala recolza la llibertat d’expressió i difusió de comunicats a través de la intranet empresarial com a contingut essencial de la llibertat sindical. Sobre l’empresari pesa el deure mantenir al sindicat en el gaudi pacífic dels instruments aptes per a la seva acció sindical, sempre que tals mitjans existeixin, la seva utilització no perjudiqui la finalitat per la qual van ser creats per l’empresa i es respecti la proporcionalitat de sacrificis.

En el present cas en un acord de conciliació de 27 de desembre de 2012, l’empresa “es compromet a publicar en la Intranet corporativa els comunicats emesos per les Seccions Sindicals existents al banc sense exercir el veto o control sobre la legalitat dels mateixos i/o la seva veracitat o a si excedeixen dels límits informatius”.

El Tribunal Suprem parteix que no consta que la difusió dels comunicats rebutjats perjudiqués el sistema informàtic i es tracta de documents que el sindicat desitja fer arribar als treballadors dins de les finalitats que constitucionalment li estan assignats i que han d’entendre’s en sentit ampli, afavorint l’exercici de tals drets fonamentals.

Per a més informació posi’s en contacte amb nosaltres en infodret@infodret.cat.

Font: Poder Judicial

0 respostes

Deixa una resposta

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada