el congrés aprova igualar a 16 setmanes el permís de paternitat

L’equiparació del permís de maternitat d’homes i dones, setze setmanes cadascun, pot ser una realitat la propera Legislatura. La majoria dels grups polítics del Congrés coincideixen en la necessitat de realitzar una reforma integral de la normativa que regula aquests permisos.

Un consens que ha quedat de manifest en la votació de la Proposició no de Llei (PNL), encara que aquesta iniciativa tan solament té un valor simbòlic, testimonial, ja que el Govern no està obligat a complir-la, sí que posa de manifest la voluntat de la Càmera per a la seva modificació. Els termes de la reforma aprovada té tres punts importants.

El primer es refereix al fet que el permís de maternitat sigui de setze setmanes cadascun, pare i mare, intransferibles íntegrament i amb una prestació del 100% de la base reguladora. A més, haurà de contemplar-se una igual protecció de lloc de treball durant l’exercici dels drets de maternitat i paternitat.

El segon punt de la PNL assenyala que la reforma «ha d’establir un calendari complet» i planteja, a més, «un canvi de denominació dels “permisos de maternitat i paternitat” per “permisos i prestacions per a la cura i atenció de menors per part dels seus cuidadors/as en cas de naixement, adopció i acolliment”».

A aquest debat obert ahir al Congrés es va unir el Fòrum de la Família. Aquesta associació va proposar ahir ampliar a un any el permís de maternitat, segons va assenyalar el president, Mariano Calabuig, i que l’empresa quedi eximida de la corresponent cotització a la Seguretat Social.

0 respostes

Deixa una resposta

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada