El Govern crea un servei per detectar traves burocràtiques a l’hora d’engegar negocis.

La Generalitat de Catalunya vol detectar quins tràmits burocràtics dificulten qualsevol tipus d’ activitat econòmica. En línia amb la llei de simplificació de l’activitat administrativa que el Govern va impulsar el juliol de l’any passat, ara el govern català crea un servei perquè empreses i particulars puguin fer reclamacions sobre les traves i els obstacles administratius amb què es troben a l’hora d’arrencar un negoci.  

La Generalitat es compromet a respondre abans de 30 dies d’haver rebut la reclamació, que es troba a la web del departament de Vicepresidència, Economia i Hisenda o a Canal Empresa. A banda de particulars i empreses, la Generalitat aclareix en un comunicat que qualsevol corporació, col·legi professional, organització o associació pot utilitzar aquest servei. 

El govern català pretén utilitzar la informació obtinguda per valorar l’ efectivitat de la llei catalana de simplificació de l’activitat administrativa i també contempla futures modificacions de normes per millorar l’efectivitat de la mesura.

De fet, en els rànquings internacionals, com ara el del Banc Mundial, que compara anualment la facilitat de crear nous negocis en diferents països i ciutats del món, Espanya i, també, Catalunya apareixen a la cua dels països de l’OCDE on crear un nou negoci és més senzill. Per exemple, segons l’últim d’aquests informes, Barcelona és la sisena principal ciutat d’Espanya on és més senzill engegar un projecte empresarial, però per fer-ho cal una mitjana de 14 dies –al costat dels 8,3 de mitjana de l’OCDE– i uns 10 procediments burocràtics, el doble que la mitjana de l’OCDE. 

Per a més informació posi’s en contacte amb nosaltres a infodret@infodret.cat.

Font: Diari Ara

0 respostes

Deixa una resposta

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada