El Govern renova 6 mesos més l’ajuda de 400€ als aturats de llarga duració.

Des de Infodret volem informar que el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, ha anunciat l’ampliació fins al 15 d’agost de 2017 del pla PREPARA, Programa de requalificació professional per a les persones en atur que esgoten la seva protecció per desocupació.

L’objectiu d’aquest programa és millorar l’ocupabilitat dels aturats de llarga durada o aquells amb responsabilitats familiars. El PREPARA està dirigit a les persones que esgoten la prestació per desocupació de nivell contributiu o ben algun dels subsidis.

Per a ells, els Serveis Públics d’Ocupació desenvolupen itineraris personalitzats d’inserció en funció de les característiques de cada beneficiari durant un període de 6 mesos.

Els requisits d’accés al PREPARA són:

-Estar aturat per extinció de la seva relació laboral.

-Estar inscrit com a demandant d’ocupació.

-Complir un dels dos requisits següents:

      1) Ser aturat de llarga durada.

      2) Tenir responsabilitats familiars.

-No tenir ingressos propis superiors al 75% del Salari Mínim Interprofessional (SMI).

-En 2017, no tenir ingressos superiors a 530,78 euros al mes.

-No tenir ingressos familiars superiors al 75% del SMI.

Per a això es tindrà en compte que la suma dels ingressos de tots els membres de la unitat familiar (el sol·licitant, el seu cònjuge, els seus pares, i els seus fills menors de 26 anys o majors amb discapacitat o menors acollits), dividida pel nombre de membres que la componen, no sigui superior a 530,78 euros al mes.

-Haver estat beneficiari d’una prestació o un subsidi per desocupació.

-No haver estat beneficiari del programa PRODI o del programa PREPARA amb anterioritat.

-No reunir en el termini de sol·licitud de l’ajuda el requisit per accedir a la percepció d’una prestació, subsidi o renda activa d’inserció.

El Programa contempla una ajuda econòmica d’acompanyament de 400 euros mensuals. Posteriorment, en la reforma d’agost de 2012, aquesta quantitat es va elevar a 450 euros per a aquells beneficiaris amb responsabilitats familiars.

Les persones que reben el PREPARA, tenen dret a:

Realitzar un itinerari individualitzat i personalitzat d’inserció, que contempli el diagnòstic sobre la seva ocupabilitat, així com les mesures de polítiques actives d’ocupació dirigides a millorar-la.

Participar en mesures de polítiques actives d’ocupació encaminades a la requalificació i/o reinserció professional necessàries perquè puguin incorporar-se a nous llocs de treball, especialment les dirigides a l’obtenció de les competències professionals més necessàries per a la seva col·locació estable.

Rebre una ajuda econòmica d’acompanyament del 75 % de l’Indicador Públic de Rendes d’Efectes Múltiples (IPREM) mensual, fins a un màxim de sis mesos. La finalitat és d’una banda atenuar una situació real de necessitat i, per una altra, recuperar l’ocupació de les persones beneficiàries.

El PREPARA va ser reformat a l’agost de 2012 després de l’avaluació del programa fins llavors vigent. Aquesta avaluació va posar de manifest una sèrie de limitacions que feien necessari un reforç de la seva eficàcia i la major vinculació de les ajudes amb les situacions de major necessitat. Les pròrrogues es realitzaran de forma automàtica cada 6 mesos fins que la desocupació baixi del 18%.

Per a més informació posi’s no dubti a contactar amb nosaltres en Infodret@infodret.cat

Font: SEPE

0 respostes

Deixa una resposta

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada