El localitzador GPS en un vehicle d’empresa es pot utilitzar com a mitjà de control laboral.

A causa de l’ús de les noves tecnologies les empreses cada dia tenen més possibilitats de saber que fan els seus empleats durant la jornada laboral, en aquest cas el Tribunal Superior de Justícia de Castella-la Manxa (en endavant, “TSJCM”) examina la procedència del acomiadament disciplinari d’un vigilant de seguretat al qual gràcies al GPS del vehicle es va demostrar que incomplia les seves obligacions durant la jornada laboral.


L’empresa en el cessament del treballador argumenta que l’extinció contractual estava motivada per diversos incompliments disciplinaris greus dels que va tenir coneixement per mitjà del sistema de GPS instal·lat al vehicle d’empresa (posat a disposició del treballador als exclusius efectes de desenvolupar les tasques laborals que tenia encomanades). Per la seva banda, el treballador no havia consentit la instal·lació d’aquest sistema de control.


Així, es discuteix en la sentència si la manca de consentiment exprés del treballador a la instal·lació d’un GPS en el vehicle impedeix que l’empresa pugui exercir el seu poder de control de l’acompliment del treballador.


En aquest sentit, la decisió de la sentència dictamina que les dades obtingudes per mitjà de la instal·lació d’un GPS en un vehicle d’empresa (exclusivament atorgat al treballador per a exercir les tasques que competeixen durant la jornada laboral) poden utilitzar-se per controlar el compliment de les obligacions per part de l’empleat, independentment que no hi hagi el seu consentiment exprés.

0 respostes

Deixa una resposta

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada