El Suprem determina que la indemnització per acomiadament ha de pagar-se fins que es confirmi que és improcedent.

En Infodret volem informar-li que el Tribunal Suprem ha dictat una sentència, per la qual estableix que la indemnització per acomiadament ha de calcular-se computant com a període de serveis el temps que intervé entre l’inici declarat de la relació laboral i la data de la sentència que va declarar la improcedència de l’acomiadament.

L’alt tribunal estableix que l’antiguitat computable no comprèn el període de temps posterior a la sentència d’instància, per no intervenir serveis ni salaris per voluntat exclusiva del treballador.

El Ple de la Sala IV del Tribunal Suprem ha resolt un cas sobre l’antiguitat computable per calcular la indemnització que corresponia pagar a una empresa per un acomiadament improcedent, en el cas que el treballador no hagués acceptat la readmissió oferta per aquesta empresa després de dictar-se la sentència de primera instància.

L’alt tribunal estableix que l’antiguitat computable en aquest cas no comprèn el període de temps posterior a la sentència d’instància, per no intervenir serveis ni salaris per voluntat exclusiva del treballador, però si que abasta des de l’acomiadament a la referida sentència d’instància en què la inactivitat únicament pot imputar-se a decisió de l’empresa, és a dir, a l’acomiadament improcedent.

Per això, desestima el recurs de cassació plantejat per l’empresa i estima parcialment el del treballador, enfront d’una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Cantàbria, que corregeix en el sentit que la indemnització a la qual té dret el treballador ha de calcular-se computant com a període de serveis el temps que intervé entre l’inici declarat de la relació laboral i la data de la sentència que va declarar la improcedència de l’acomiadament.

El TSJ càntabre havia considerat que l’antiguitat havia de computar-se només fins el día de l’acomiadament i no fins a la sentència d’instància sobre el mateix.

Per a més informació posi’s en contacte amb nosaltres en infodret@infodret.cat

0 respostes

Deixa una resposta

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada