El TC aixeca la suspensió de l’impost sobre pisos buits a Catalunya.

El ple del Tribunal Constitucional ha aixecat la suspensió cautelar que pesava des del passat 3 de maig sobre la llei aprovada pel Parlament de Catalunya que imposa un impost sobre els pisos buits en aquesta CCAA, segons han informat fonts jurídiques.

L’aixecament de la mesura va ser acordat pel ple del tribunal de garanties de la setmana passada quan estava proper a concloure el termini de cinc mesos de suspensió de la citada llei, que va ser acordat de forma automàtica en admetre’s a tràmit el recurs presentat pel Govern contra aquesta norma. La suspensió podria haver estat prorrogada, però els magistrats han optat per aixecar-la.

Aquest impost s’aplica als pisos d’entitats financeres i empreses que portin més de dos anys buits, i té bonificació si els propietaris els dediquen a lloguer social, ja que la consellera ha destacat que el tribut no té una finalitat recaptatòria, sinó de treure al mercat de lloguer els més de 45.000 pisos buits que hi ha a Catalunya i ajudar als ciutadans més vulnerables ampliant el parc públic d’habitatge.

0 respostes

Deixa una resposta

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada