El TEAC resol que la prestació per maternitat no està exempta d’IRPF.

Des de Infodret els volem informar que el Tribunal Econòmic Administratiu Central (TEAC), ha resolt que la prestació per maternitat pagada per la Seguretat Social no es troba entre les exempcions previstes en la normativa de l’impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF), després d’una fallada del Tribunal Superior de Justícia de Madrid a favor de la seva exempció, la qual cosa va abonar el terreny a una allau de reclamacions.

«La prestació per maternitat pagada per la Seguretat Social no està prevista en la normativa de l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques com a renda exempta de l’Impost en l’article 7 de la Llei 35/2006, de 28 de novembre», conclou la resolució del TEAC datada el passat 3 de març.

Aquesta resolució vol dir que la via administrativa sempre rebutjarà els recursos que demanin el reemborsament de l’IRPF d’aquesta prestació. Així, si un contribuent decideix sol·licitar una devolució d’ingressos indeguts per aquesta ajuda i l’Agència Tributària ho rebutja, en recórrer al Tribunal Econòmic-Administratiu corresponent, aquest sempre rebutjarà el recurs.

La resolució del TEAC, això sí, no unifica la via judicial. L’afectat podrà dirigir-se al tribunal corresponent que podrà atendre o no el seu recurs. El TEAC unifica criteri després de la fallada del Tribunal Econòmic Administratiu Regional de Múrcia en contra de l’exempció per IRPF d’una prestació recorreguda el passat mes de maig. En la resolució del TSJ de Madrid, el propi TEAR de la Comunitat també va rebutjar que aquestes ajudes no tributin com a rendiments de treball.

Per a més informació posi’s en contacte amb nosaltres a infodret@infodret.cat

0 respostes

Deixa una resposta

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada