El TJE obliga a indemnitzar igual als treballadors temporals que als fixos.

El Tribunal de Justícia Europeu en una sentència defensa que la indemnització entre indefinits i temporals no ha de ser diferent solament per aquest motiu.

Actualment els primers en acabar el seu contracte cobren l’equivalent a un sou de 20 dies per any treballat; els segons perceben 12 dies per any o gens si són interins, en la sentència del Tribunal de Justícia Europeu estableix que els interins tenen dret a percebre una compensació en rescindir el seu contracte. Però l’argumentació del tribunal va més enllà i defensa que les indemnitzacions per acomiadament han de ser iguals per a tots, tret que hi hagi “raons objectives”, i d’aquestes últimes exclou el fet de ser indefinit o no.

Els magistrats europeus consideren que la legislació espanyola s’oposa a la clàusula 4 de l’Acord marc sobre el treball de durada determinada, que figura en l’annex d’una Directiva de 1999 sobre el treball de durada determinada.

Això és així perquè, assenyalen, denega qualsevol indemnització per finalització de contracte al treballador amb contracte d’interinitat, mentre que permet la concessió de tal indemnització, en particular, als treballadors fixos comparables.

Només pel fet que aquest treballador hagi prestat els seus serveis en virtut d’un contracte d’interinitat no pot constituir una raó objectiva que permeti justificar la negativa al fet que aquest treballador tingui dret a l’esmentada indemnització, diu la fallada.

Per a més informació posi’s en contacte amb nosaltres en infodret@infodret.cat

0 respostes

Deixa una resposta

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada