Els inconvenients que no s’expliquen als autònoms de la Llei de segona oportunitat.

En Infodret t’expliquem els inconvenients que no s’expliquen de la Llei de Segona oportunitat:


1.- Els deutes públiques no estan incloses.

En principi la llei va ser proposada pels col·lectius de representació d’autònoms perquè, en cas que el seu projecte o negoci fracassés, els treballadors per compte propi no arrosseguessin de per vida els deutes adquirits i poguessin iniciar una segona aventura emprenedora sense romandre lligats a aquests deutes.


No obstant això, aquesta Llei de Segona Oportunitat exclou del tracte un tipus de deutes: les adquirides amb Hisenda i la Seguretat Social.

L’emprenedor sí que podrà optar a veure exonerades seus deutes privats (bancs, proveïdors …), però en cap cas les públiques. Un gran inconvenient per al col·lectiu, ja que el gran percentatge de deutes sol procedir, precisament, d’Hisenda i la Seguretat Social.


2.- Cinc anys en una ‘llista de morosos’.

Si com a emprenedor t’aculls a aquesta mesura, la veritat és que el teu nom quedarà imprès en el Registre públic concursal durant els següents cinc anys.

Això significa no només que durant aquest temps el teu deute serà de titularitat pública, sinó que, a més, el teu inclusió en aquesta llista de morosos segurament pugui perjudicar-se en un futur pròxim en cas que vulguis demanar algun tipus de préstec.

3.- Possible revocació durant cinc anys.

El fet que se’t concedeixi aquesta segona oportunitat com a emprenedor no vol dir que aquesta decisió sigui definitiva. En els cinc anys posteriors a aquesta concessió, els teus creditors podrien sol·licitar que se’t revoqui l’exoneració del deute si detecten que estàs obtenint ingressos mitjançant economia submergida o si la teva situació econòmica “millorés substancialment de manera que pogués pagar tots els deutes pendents sense detriment de les seves obligacions d’aliments “.

0 respostes

Deixa una resposta

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada