Els menors que no superin els 135 centímetres no podran viatjar en el seient davanter.

El divendres passat el Govern ha aprovat en Consell de Ministres un Reial decret que modifica la normativa sobre cinturons de seguretat i sistemes de retenció infantil i estableix que, excepte en dues excepcions, els menors d’edat que mesurin 135 centímetres o menys no podran viatjar en cap cas en els seients davanters del cotxe, fins i tot en el cas de vehicles de nou places.

La mesura, que entrarà en vigor el proper 1 d’octubre, assenyala que les úniques situacions en les quals un menor d’una talla inferior a aquesta podrà viatjar en el seient davanter del cotxe serà quan els seients posteriors vagin ocupats per altres menors amb les seves cadires de retenció o es tracti de vehicles biplaça.

Així ho ha anunciat la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, durant la roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Ministres. Sáenz de Santamaría, que assegura ser una “important experta, per usuària” en matèria de cadires de seguretat i sistemes de retenció infantil, ha explicat que el RD aprovat estableix també que la instal·lació dels sistemes de retenció ha de dur-se a terme d’acord amb les instruccions de cada fabricant.

 

0 respostes

Deixa una resposta

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada