Els permisos retribuïts per matrimoni, naixement d’un fill o defunció d’un familiar començaran a computar-se a partir del primer dia laborable.

Fins ara, la majoria d’empreses quan un treballador tenia un permís retribuït per matrimoni, naixement d’un fill o defunció d’un familiar, etc… i es produïa per exemple un divendres a la tarda quan el treballador ja havia finalitzat la seva jornada, es començava a computar aquests dies de permís incloent el cap de setmana (període festiu).

Ara, segons ha dictaminat en sentència dictada el passat dia 13 de febrer de 2018 la Sala social del Tribunal Suprem, després d’un recurs interposat pel sindicat de CGT contra l’Associació de Contact Center Espanyola (ACE), la patronal que va negociar el conveni col·lectiu, els permisos retribuïts per matrimoni, naixement d’un fill o defunció d’un familiar començaran a computar a partir del primer dia laborable del fet en si, encara que aquest succeeixi en jornada festiva.

És a dir, que, si la defunció d’un familiar es produeix un divendres, el permís de dos dies començarà a comptar a partir del següent dilluns, i no el cap de setmana com venia succeint en la majoria dels casos.

Aquests permisos estan regulats en l’article 37.3 de l’Estatut dels Treballadors i en els convenis col·lectius sectorials d’aplicació.

Doncs bé, la sentència dictada per la Sala social del Tribunal Suprem, interpreta el que diu l’Estatut dels Treballadors i assenyala que, els permisos retribuïts que tenen dret els treballadors, es concedeixen per al seu gaudi en dies laborables, doncs en dies festius no cal demanar-los perquè no es treballa, un fet corroborat per la Sala social del Tribunal Suprem, a indicar en la seva pròpia fallada que, per la literalitat de l’article de l’Estatut dels Treballadors que regula aquests permisos retribuïts parla de “absentar-se del treball amb dret a retribució”, la qual cosa evidencia que “el permís es dóna per absentar-se en dia laborable, doncs en dia festiu no fa falta”.

El dictat per la Sala social del Tribunal Suprem el passat mes de febrer, considerem que no afecta solament a Contact Center i a tot el sector dedicat a telemarketing, sinó que de manera indirecta, haurà de ser aplicada a tots els sectors laborals, ja que els raonaments jurídics de la mateixa que interpreten l’article 37.3 de l’Estatut dels Treballadors, resulta d’aplicació a tots els empleats assalariats que presten els seus serveis per compte d’altri.

Si té una consulta legal, no dubti a contactar amb nosaltres en infodret@infodret.cat i en menys de 24 hores contactarem amb vostè.

0 respostes

Deixa una resposta

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada