Els treballadors podran inscriure als seus fills nounats com a beneficiaris en assistència sanitària sense necessitat de desplaçar-se.

La Seguretat Social incorpora des d’avui al seu web La teva Seguretat Social (TuSS) la possibilitat que els pares donin d’alta als seus fills nounats com a beneficiaris d’assistència sanitària des de qualsevol terminal informàtic. També es podrà reincorporar a els qui en el passat haguessin estat beneficiaris d’assistència sanitària amb el titular.

El nou servei permet als progenitors, titulars del dret a l’assistència sanitària pública, la incorporació dels seus bebès nounats com a beneficiaris del dret de forma immediata i sense haver de desplaçar-se a una oficina de la Seguretat Social.

Per realitzar el tràmit, tan sols cal accedir a la web i signar electrònicament la petició mitjançant certificat digital o a través de cl@vefirma, sense necessitat d’aportar cap document addicional; és la Seguretat Social qui recapta la informació sobre el nen en el Registre Civil.

D’altra banda, aquest servei també admet la reincorporació com a beneficiària del titular a qualsevol persona que ja ho hagués estat en el passat i que per algun motiu hagués deixat de ser-ho.

A més del certificat digital, les sol•licituds de TuSS poden obtenir-se a través de cl@vefirma. Aquest nou sistema en l’Administració Pública permet realitzar la signatura des de qualsevol dispositiu ja que està allotjat en un servidor centralitzat i no en l’equip de l’usuari. La signatura, en aquest cas, es pot generar des de la mateixa web en la qual s’anirà guiant al ciutadà fins que el tràmit estigui finalitzat.

Per a més informació pot contactar amb nosaltres a infodret@infodret.cat

0 respostes

Deixa una resposta

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada