La Generalitat signar un acord per impulsar mesures per contribuir a la conciliació familiar en el treball.

El Consell de Relacions Laborals (CRL), presidit per la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha aprovat la proposta d’impulsar la introducció d’un conjunt de mesures sobre el temps de treball remunerat a la negociació col·lectiva.

Les mesures aprovades pel CRL tenen l’objectiu de racionalitzar els horaris per contribuir a la conciliació de la vida personal, familiar i laboral de les persones i, en especial, afavorir la igualtat entre homes i dones.

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies ha mostrat la satisfacció del Departament per l’aprovació d’aquest Acord, consensuat amb totes els agents socials i econòmics.

“És un Acord que el Govern de la Generalitat intentarà portar a la pràctica en tots els àmbits de les seves competències, i serem molt proactius per implementar mesures concretes de conciliació de la vida personal, familiar i laboral per beneficiar les persones treballadores i les empreses del nostre país”, ha afirmat Dolors Bassa.

Alhora, aquest Acord necessita d’altres mesures d’impuls de la Reforma Horària en matèria de mobilitat i educació, entre altres.

El CRL, integrat pel Govern de la Generalitat i les organitzacions sindicals (CCOO i UGT) i empresarials (Foment del Treball, Pimec i Fepime) més representatives de Catalunya, insta a totes les parts negociadores a implementar-les.

En concret, el CRL recomana promoure la inclusió de clàusules sobre temps de treball remunerat als convenis col·lectius, acords o pactes en l’àmbit públic i privat amb la finalitat de possibilitar la conciliació de la vida personal, familiar i laboral buscant l’equilibri entre les necessitats de les persones i les empreses.

Per a més informació contacti amb nosaltres a infodret@infodret.cat

0 respostes

Deixa una resposta

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada