La nova tarifa horària de llum serà efectiva a partir de l’1 de juliol.

El Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme ha aprovat dels sis procediments necessaris per a la facturació horària de la tarifa de la llum per als consumidors acollits al PVPC (menys de 10 kW de potència contractada i subministrats per una comercialitzadora de referència).

Segons el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), els procediments permeten als consumidors que disposin d’un comptador amb telemesura efectivament integrat, ser facturats d’acord al seu consum real de cada hora, en lloc d’haver de estimar a partir d’un perfil de consum mitjà com es feia fins ara.

Aquests nous procediments regulen els protocols d’intercanvi d’informació, de seguretat i de confidencialitat entre els agents i els consumidors per al correcte funcionament del PVPC.

Un cop aprovats els procediments s’estableix un període d’adaptació dels sistemes informàtics fins com a màxim l’1 d’octubre del 2015, de manera que a partir d’aquesta data, els consumidors acollits al PVPC començaran a ser facturats segons el seu consum horari.

Aquells consumidors que no disposen d’un comptador intel·ligent efectivament integrat, se’ls seguirà facturant com fins ara.

Segons el Ministeri, el sistema de facturació horària juntament amb el comptador intel·ligent presenta importants beneficis per als consumidors:

El consumidor tindrà una major senyal del preu de l’electricitat i pot adoptar comportaments de consum més eficients, que es tradueixin en un estalvi de la seva factura.

El consumidor disposarà de més informació sobre el seu consum. Si un consumidor coneix quanta energia s’està consumint en cada moment i quant li costa, podrà decidir modificar la seva forma de consum; per exemple per consumir menys en una determinada hora o per consumir en una altra hora que sigui més barata.

Es permet una lectura real del consum en tot moment, el que millora la transparència, elimina les lectures estimades i permet disminuir possibles errors. Es podrà detectar el frau amb més facilitat ia més els nous comptadors són més difícilment manipulables.

0 respostes

Deixa una resposta

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada