Les companyies no podran pujar als seus assegurats el preu de les pòlisses per problemes de salut.

Les companyies no podran pujar el preu de les pòlisses per problema de salut dels assegurats, segons l’esmena introduïda pel Grup Popular en l’avantprojecte de Llei de l’assegurança al Congrés dels Diputats. Aquest veto s’estén a les assegurances que cobreixen a les persones que inclouen els productes de salut, vida riscos (els que no són d’estalvi), accidents i decessos, principalment.


Aquests assegurats “no tenen obligació de comunicar les circumstàncies relatives al seu estat de salut, que en cap cas es consideraran agreujament del risc”, segons l’esmena.


La valoració de l’estat de salut i la fixació del preu “es realitza en el moment immediatament anterior a la contractació. A partir d’aquí, l’empitjorament de la salut de l’assegurat és el risc que ha de cobrir l’entitat. En cas contrari es desvirtuaria la naturalesa d’aquest tipus d’assegurances “, assenyalen fonts del Ministeri d’Economia, que a través de la Direcció General d’Assegurances i Pensions ha elaborat l’avantprojecte de llei del sector.


Per a les assegurances que no cobreixen a les persones, sí que existeix obligació de comunicar l’existència d’algun canvi respecte a la situació existent en el moment de la primera contractació.


Una altra esmena del PP regula per primera vegada l’assegurança de decessos i estableix que els hereus del mort han de rebre els excedents que hi pugui haver després d’atendre les despeses cobertes per la pòlissa.


L’avantprojecte està ja al Senat i està previst que entri en vigor el proper 1 de gener. La normativa trasllada a la legislació espanyola la directiva Solvència II, que fixa les exigències de capital de les asseguradores en funció dels seus riscos i del control que exerceixen sobre ells.

Font: Diari Expansión

 

0 respostes

Deixa una resposta

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada