¿Les empreses han de registrar la jornada de treball de cada empleat?

Les empreses han de registrar diàriament la jornada de treball dels seus empleats encara que no es realitzin hores extraordinàries. Així ho ha establert l’Audiència Nacional en dues sentències que consideren que l’obligació de registre de la jornada de cada treballador que estableix l’article 35.5 de l’Estatut dels Treballadors (ET) “a l’efecte del còmput d’hores extraordinàries” s’estén a tots els casos i no queda condicionada a la realització efectiva d’hores extra.

Segons recull l’article 35.5 de l’Estatut dels Treballadors, “a l’efecte del còmput de les hores extraordinàries, la jornada de cada treballador es registrarà dia a dia i es totalitzarà en el període fixat per a l’abonament de les retribucions, lliurant còpia del resum al treballador en el rebut corresponent”, i d’acord a la Disposició Addicional Tercera del Reial decret 1561/1995, de 21 de setembre, els representants dels treballadors tindran dret a rebre còpia dels citats resums de la jornada.

L’Audiència resol ara els dubtes que plantejava aquesta qüestió i entén que no es pot vincular el registre de jornada a la realització d’hores extres, perquè si no es disposa d’aquest registre, és materialment impossible saber si un treballador ha realitzat o no una jornada per sobre de la pactada. I referent a això, creu que resulta indiferent el que en l’empresa existeixi un horari flexible o el fet que una part de la jornada pugui dur-se a terme fos del centre de treball.

Per a més informació posi’s en contacte amb nosaltres en infodret@infodret.cat .

 

0 respostes

Deixa una resposta

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada