Les societats civils han de donar-se d’alta o baixa abans de l’1 de juliol.

Les societats civils que l’1 de juliol no hagin presentat un model de declaració censal com a entitats amb objecte mercantil o no -Modelo 036- seran objecte d’un procediment de comprovació sobre la seva estructura societària, ja que aquestes estructures societàries han passat a tributar per l’Impost de societats i han deixat de fer-ho els seus socis per atribució de rendes en l’Impost sobre la Renda (IRPF).

La Disposició transitòria 19ª de la Llei de l’IRPF estableix que la societat no serà subjecte passiu des de l’1 de gener de l’Impost de societats i, per tant el règim d’atribució de rendes seguirà aplicant-se en els sis primers mesos de l’any, sempre que en aquest període es produeixi la dissolució de la societat.

Les societats civils que passin a ser considerades subjectes de l’Impost de societats tindran de temps fins al 30 de juny d’acord amb la Disposició transitòria 19ª de la Llei de l’IRPF.

La Direcció general de Recaptació de l’Agència Tributària ha publicat una nova circular en la qual avança que les societats civils professionals constituïdes a l’empara de la Llei 2/2007 que no s’ajustin a les noves exigències presentaran un Model 036 modificant les dades identificatives i fent constar en la seva forma jurídica, que és una societat civil professional.

En el cas de les societats ja constituïdes, Hisenda reassignará el col•lectiu de societats civils amb les quals tinguin objecte mercantil, les que no ho tinguin i les professionals, i s’emetrà una carta informativa en la qual s’informarà de la modificació normativa, de les activitats que la Direcció general de Tributs (DGT) es consideren que constitueixen objecte mercantil.

Mitjançant el Model 036 hauran de modificar les seves dades les societats amb objecte mercantil que no es donin de baixa, així com les dades identificatives sobre l’IVA. I alerta que cal anar amb compte amb els règims incompatibles, com el d’equivalència.
Finalment, els socis de la societat civil que fins ara tributaven per atribució de rendes hauran de presentar una declaració censal donant-se de baixa.

Per a més informació pot contactar amb nosaltres a infodret@infodret.cat

Font: Eleconomista

0 respostes

Deixa una resposta

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada