Noves mesures promoció del treball autònom (avantprojecte).

Des Infodret us expliquem l’avantprojecte de llei de foment i promoció del treball autònom que ha realitzat el govern espanyol.

Els punts que recull aquest avantprojecte, són:

1. Fixa la quantia de la quota en 50 euros exactes per als nous autònoms que optin per cotitzar per la base mínima durant els primers 6 mesos.

2. Manté els incentius previstos als autònoms que iniciïn una activitat i, amb posterioritat, contractin treballadors.

3. Estén els supòsits de Tarifa Plana Especialment Protegida a les víctimes del terrorisme i de la violència de gènere ia les persones amb discapacitat, amb independència de la seva edat.

4. Estén la possibilitat de capitalitzar fins al 100% (pagament únic) de la prestació per desocupació per a inversió amb independència de l’edat del sol·licitant.

5. Es podrà realitzar també una aportació al capital social de tot tipus de societats mercantils de nova creació i utilitzar part de la capitalització per cobrir les despeses de constitució.

6. Obre la possibilitat de compatibilitzar la prestació per desocupació amb l’alta en el RETA.

7. Amplia el termini per a la represa de la prestació per desocupació fins als 60 mesos per als autònoms.

8. Amplia l’incentiu previst per a l’alta en l’afiliació de nous familiars col·laboradors fins a 24 mesos.

9. S’introdueix la possibilitat que els TRADES puguin contractar en els casos de conciliació.

10. A més, es recullen en el títol V de l’Estatut del Treball Autònom, la resta d’incentius previstos per l’autoocupació com la recentment aprovada bonificació per conciliació de la vida professional i familiar.

11. S’estableix una bonificació de 800 euros / any al llarg de tres anys per facilitar la incorporació de socis treballadors o de treball a les cooperatives i societats laborals. En el cas de menors de 30 anys (35 per a persones amb discapacitat) s’augmenta la quantia a 1.650 euros durant el primer any.

12. Es mantenen les bonificacions de fins 1.650 euros a favor de les empreses d’inserció quan contracten persones en situació de risc d’exclusió social.

13. Es afavoreix el trànsit de l’ocupació protegida a les empreses ordinàries amb una bonificació de 1.650 euros el primer any i de fins a 600 euros durant els 3 anys següents quan contracten persones en risc d’exclusió que provinguin d’empreses d’inserció.

14. Es reconeix als centres especials d’ocupació ia les empreses d’inserció, així com a cooperatives i societats laborals de fi social, com a entitats prestadores de serveis d’interès econòmic general.

15. S’amplien les reserves de participació previstes en els processos públics de licitació.

 

0 respostes

Deixa una resposta

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada