Novetats a la Seguretat Social que afecten a empreses i autònoms.

Des de Infodret informem a empreses i autònoms que el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social ha remès als agents socials el projecte de Reial Decret pel qual es modifiquen diversos reglaments generals en matèria de Seguretat Social per desenvolupar la llei que regula el Sistema de Facturació directa.

Les empreses hauran de comunicar a la Seguretat Social les baixes dels seus treballadors el mateix dia que es produeixin i amb efectes a aquesta data, segons el nou Reial Decret.

Amb aquest canvi en el sistema de facturació les empreses han de passar d’una autoliquidació a rebre aquesta liquidació de la Seguretat Social, amb la informació que les companyies facilitin a aquest organisme.

El nou sistema permetrà que la Seguretat Social facturi directament a les empreses l’import de les cotitzacions a la Seguretat Social; fins ara eren les empreses les que efectuaven una autoliquidació.

Per avançar en el nou sistema, la Seguretat Social necessita conèixer “en el menor termini possibletotes les dades que afecten el càlcul de la cotització, afegeix el ministeri.

Aquest sistema va entrar en vigor al gener, però la seva implantació a totes les empreses serà progressiva. Mensualment, la Tresoreria General de la Seguretat Social, anirà seleccionant les empreses a les que començarà a facturar de forma directa i s’ho comunicarà electrònicament.

Un cop rebin aquesta comunicació, les companyies tindran tres mesos per practicar el canvi de model de liquidació abans d’adoptar-se obligatòriament de forma definitiva.

De moment, la TGSS només ha assajat aquest model en diversos programes pilot en grans companyies des de fa més d’un any. Els responsables de posar en marxa aquest canvi asseguren que la seva extensió a tot el teixit productiu es farà sense grans complicacions. I afegeixen que un cop implantat facilitarà la gestió empresarial i evitarà fuites de cotitzacions.

 

0 respostes

Deixa una resposta

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada