Novetats en l’Impost de Societats 2016.

La nova Llei de l’impost de societats amb efectes per 2015-2016 inclou com una de les novetats més significatives la reducció dels tipus de gravamen.

En concret, els canvis més significatius que s’han de tenir presents són els següents:

• Es fixa com a tipus general de gravamen el del 25%, per als períodes impositius que s’iniciïn a partir de l’un de gener de 2016. Per als períodes impositius que s’iniciïn l’any 2015 el tipus general de gravamen aplicable serà el 28%.

• Les entitats de nova creació que desenvolupin activitats econòmiques tributaran al 15% durant els dos primers períodes (tret que hagin de tributar a un tipus inferior). No s’aplicarà aquest tipus a les entitats que tinguin la consideració d’entitat patrimonial en els termes indicats en la Llei de l’impost de societats.

• S’eliminen els tipus reduïts per a empreses de reduïda dimensió per 2016, equiparant-se el seu tipus de gravamen amb el general. Per als períodes impositius que s’iniciïn l’any 2015, el gravamen de les empreses de reduïda dimensió es manté diferenciat en dos trams, amb un tipus de gravamen del 25% sobre la part de la base imposable compresa entre 0 i 300.000 euros, i un tipus de gravamen del 28% sobre la part de la base imposable que excedeixi de 300.000 euros.

• Les entitats de crèdit i les entitats dedicades a l’explotació, recerca i explotació de jaciments i emmagatzematges subterranis d’hidrocarburs tributaran al 30%.

Per a més informació posi’s en contacte amb nosaltres en infodret@infodret.cat

0 respostes

Deixa una resposta

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada