Permís retribuït del treballador de 6 hores en l’acomiadament objectiu.

La majoria de treballadors desconeix que quan són acomiadats mitjançant un acomiadament objectiu tenen dret a una llicència retribuïda de 6 hores setmanals durant el termini de preavís, per buscar ocupació tal com estableix l’article 53.2 de l’Estatut del Treballador.
Segons l’Art. 53.2 del E.T.
“Es reconeix el dret de tot treballador a obtenir una llicència retribuïda de 6 hores setmanals per buscar una altra ocupació durant el termini de preavís de l’acomiadament objectiu”.

Què és l’acomiadament objectiu?

És l’acomiadament sobre la base de l’article 52 de l’Estatut dels Treballadors, on s’enumeren diferents motius d’un acomiadament objectiu.

a) Per ineptitud del treballador coneguda o sobrevinguda amb posterioritat a la seva col·locació efectiva en l’empresa.

b) Per falta d’adaptació del treballador a les modificacions tècniques operades en el seu lloc de treball, quan aquests canvis siguin raonables.

c) Per causes econòmiques, tècniques, organitzatives i de producció.

d) Per faltes d’assistència al treball, encara que justificades però intermitents, que aconsegueixin el 20 % de les jornades hàbils en dos mesos consecutivament sempre que el total de faltes d’assistència en els dotze mesos anteriors abast el 5% de les jornades hàbils, o el 25 % en quatre mesos discontinus dins d’un període de dotze mesos.

¿L’empresari té l’obligació d’avisar-me del meu dret a gaudir de 6 hores setmanals per buscar treball des del preavís?

No, la llei no obliga a l’empresari a comunicar al treballador que disposa d’un dret de 6 hores setmanals durant el termini de preavís d’acomiadament (15 dies).

D’altra banda, cal recordar que solament es tindrà dret a gaudir aquest permís, sempre que l’empresa hagi notificat al treballador que va a ser acomiadat de forma objectiva, si no es compleix aquest preavís, no es té dret a aquesta llicència retribuïda però l’empresa ha d’abonar un dia de salari extra per cada dia no preavís.

En tot moment ha de ser el treballador qui ho sol·liciti de forma escrita, ja que com hem comentat anteriorment l’empresa no té cap obligació d’avisar d’aquest dret al treballador.

0 respostes

Deixa una resposta

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada