Primera sentència que reconeix la nul·litat de l’acomiadament si el treballador està de baixa temporal.

En Infodret volem donar a conèixer als nostres clients la primera sentència que reconeix la nul.litat d’un acomiadament quan el treballador està en situació d’incapacitat temporal.

La sentència del Jutjat social nº 33 de Barcelona de data 23 de desembre de 2016 reconeix per primera la nul·litat per discriminatori d’un acomiadament quan el treballador es troba en una situació d’incapacitat temporal, en concret, per un accident laboral.

La resolució, dictada pel Jutjat social nº 33 de Barcelona el 23 de desembre de 2016, aplica la jurisprudència europea que rectifica el criteri sostingut fins ara pel Tribunal Suprem (TS) i el Tribunal Constitucional (TC), que rebutjaven que pogués considerar-se nul un acomiadament basat en una situació de malaltia.

Fins al moment, la doctrina del Tribunal Suprem sobre aquest tema era clara: aquestes situacions, en les quals l’ocupador addueix “falta de rendibilitat en el manteniment del lloc de treball” podien donar lloc a un acomiadament improcedent, però, en cap cas, nul (entre unes altres, STS Sala social de 12 Jul. 2004, STS de 27 de gener de 2009).

Aquest criteri jurisprudencial ha generat, en opinió del jutge, una situació en la qual l’empresari, des de la seguretat que serà aplicada aquesta doctrina, i assumint el cost econòmic de la declaració d’improcedència, acomiada sense necessitat de causa objectiva o real al treballador malalt o accidentat.

En la seva sentència, conclou que l’acomiadament del treballador accidentat, gairebé dos mesos després de l’accident i quan seguia de baixa mèdica, constitueix una discriminació directa per raó de discapacitat o, fet i fet, indirecta perquè el seu acomiadament ha suposat una “barrera” en impedir la seva recuperació, i amb ella, la participació en igualtat de condicions en la vida professional.

Per a més informació no dubti a contactar amb nosaltres a infodret@infodret.cat

0 respostes

Deixa una resposta

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada