Pujada del IVA Sanitari del 10% al 21%

Des de Infodret volem informar-li que a causa de la nova reforma fiscal a partir de l’1 de gener de 2015 l’IVA sanitari puja del 10% al 21% per a productes d’ús comú com a benes, tiretes o termòmetres, etc..

Aquest impost també s’aplicarà en el seu màxim per a les substàncies usades en la fabricació de medicaments, la qual cosa acabarà per encarir el preu de les medicines.

La norma afecta també als a equips mèdics, aparells, articles sanitaris i instrumental metge i hospitalari, així com substàncies medicinals, principis actius i productes intermedis per a la fabricació de medicaments d’ús humà i veterinari.
Aquest increment tributari, inclòs en la reforma fiscal aprovada el passat mes de novembre, és conseqüència d’una sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TUE) de gener de 2013 que condemnava a Espanya per l’aplicació “il·legal” del tipus reduït a certs productes sanitaris.

La norma manté el 10 per cent per a productes destinats a alleujar o tractar deficiències físiques, mentals, intel·lectuals o sensorials com a pròtesis, cadires, crosses i dispositius per a tractaments de diàlisis i respiratoris.

0 respostes

Deixa una resposta

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada