¿Quan està obligat un establiment a lliurar el full de reclamacions o denúncia?

Fa uns dies un client del nostre despatx que regenta un negoci a Girona, ens va fer una consulta sobre la disponibilitat i funcionament dels fulls de reclamació en el seu establiment.

Volem recordeu a les empreses i autònoms que segons el Decret 121/2013 de la Generalitat de Catalunya relatiu a la regulació dels fulls oficials de queixa, reclamació o denúncia, un establiment està obligat a lliurar el full de reclamació sempre que un consumidor, sigui client o no, la demani. És obligatori lliurar-lo i segellar-lo en qualsevol cas, encara que no s’hagi formalitzat la relació comercial o es consideri que la persona consumidora no té raó. El fet de lliurar i segellar el full no implica l’acceptació de les pretensions del reclamant, únicament indica que s’ha rebut la reclamació, i que s’estudiarà.

Quan el full de reclamació es formalitzi en l’establiment comercial:
-S’ha d’indicar la data.
-S’ha de segellar o signar.
-L’establiment pot formular al·legacions, a l’apartat del full especialment habilitat a aquest efecte.

L’establiment ha de quedar-se una còpia i lliurar les altres dues al consumidor degudament segellades. És obligació del consumidor portar-la a l’organisme competent.

En cas que no es facin les al·legacions a la reclamació en el mateixa full o que es vulgui estudiar millor el cas, l’empresa ha de respondre a la reclamació en 30 dies.

Per a més informació posi’s en contacte amb nosaltres a infodret@infodret.cat

0 respostes

Deixa una resposta

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada