¿Quan podem recórrer una multa per excés de velocitat?

Quan rebem una multa per excés de velocitat, la majoria de persones les paguen de forma immediata, degut a que desconeixen en quins supòsits es poden recórrer i sol·licitar la seva anul·lació.

Desde Infodret, us volem informar que les multes per excés de velocitat es poden recórrer sinó compleixen algun d’aquests requisits:

  • Demana les fotos realitzades pel radar: Els radars han d’aportar almenys dos fotogrames del vehicle infractor fets en diferents moments. A la fotografia s’ha de veure amb claredat la matrícula del vehicle infractor.
  • Comprova les dades que apareixen a la denúncia: Hem de constatar que la data, l’hora i la velocitat són les correctes; si no és així, podries demanar la nul·litat de la multa. També heu de revisar que a la foto aparegui la matrícula de forma clara i correcta.
  • Revisa el senyal del límit de velocitat: Si el radar es contradiu amb algun senyal de límit de velocitat situat en aquest punt, la denúncia pot quedar anul·lada.
  • Demana el certificat de verificació del radar: Els radars s’han de revisar i calibrar cada any, si el radar que ha sancionat el teu vehicle té el certificat caducat, la multa no serà vàlida.
  • Que no s’apliqui el marge d’error del radar: els radars han de respectar un marge d’error a la velocitat estipulada.

Tingues en compte que per recórrer la multa, tens un termini de 20 dies naturals a comptar des de el dia en què et van notificar la denúncia.

Per a més informació, pots contactar amb nosaltres a infodret@infodret.cat

0 respostes

Deixa una resposta

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada