¿Quin termini tinc per retornar una compra realitzada per internet?

La Llei General per a la Defensa dels Consumidors i Usuaris estableix que tens dret a retornar les compres realitzades per internet en un termini de 14 dies i obtenir el reemborsament íntegre.

Pots exercir el dret de desistiment per qualsevol motiu i sense justificació alguna.

El “període de reflexió” de 14 dies no s’aplica a determinats productes, com:

  • bitllets d’avió i tren, entrades de concerts, reserves d’hotel, reserves de lloguer de vehicles i serveis de subministrament de menjars per a dates específiques.
  • aliments i begudes servits habitualment a domicili (repartiment de supermercats, per exemple)
    articles fabricats a mesura o personalitzats (com un vestit fet a mida, etc.).
  • suports de dades d’àudio, vídeo o programari informàtic precintats (com DVD) que s’hagin obert
    continguts digitals online, si ja s’ha iniciat la descàrrega o l’emissió en temps real.
  • productes comprats a particulars i no a empreses.
  • contractes de reparacions i treballs de manteniment urgents (per exemple, si truques a un lampista perquè repari una aixeta que perd aigua, no podràs anul·lar el treball una vegada acordat el preu del servei).

Com anul·lar una compra per internet.

El “període de reflexió” finalitza 14 dies després de la data de recepció dels productes. En el cas dels contractes de serveis, el “període de reflexió” finalitza 14 dies després de la data de celebració del contracte. Si el període de reflexió acaba un dia no laborable, el termini s’amplia fins al següent dia laborable.

Has d’informar al venedor de la teva decisió d’anul·lar la compra; no n’hi ha prou amb retornar els productes. El venedor ha de proporcionar-te un model de formulari de desistiment, que pots utilitzar (de manera optativa) per informar-li de la teva decisió.

Una vegada que hagis informat al venedor, disposes de 14 dies per retornar els productes no usats.

Pots complir l’obligació d’informar al venedor al mateix temps que retornes els productes, adjuntant, per exemple, una declaració escrita als productes que retornis per correu, o enviant un fax o un correu electrònic.

El venedor ha de reemborsar-te l’import que vas pagar en un termini de 14 dies a partir de la recepció de la teva notificació d’anul·lació, però pot ajornar el reemborsament si encara no ha rebut els productes o la prova que els has retornat.

El reemborsament ha d’incloure totes les despeses d’enviament que hagis abonat en fer la compra. No obstant això, el venedor pot cobrar-te les despeses d’enviament addicionals, si no vas triar l’opció de lliurament normal, sinó la urgent.

El venedor ha d’informar-te que hauràs d’assumir el cost de la devolució dels productes. De no fer-ho, serà ell qui hagi d’assumir aquest cost. No has de pagar cap altre cost del que no t’hagin informat.

Quan es tracti de productes voluminosos (com a electrodomèstics grans), el venedor ha de donar-te almenys una estimació del cost de la devolució.

En el cas dels productes voluminosos que es compren a domicili i es lliuren immediatament, el venedor sempre ha de recollir-los i córrer amb les despeses.

Si té alguna consulta sobre aquest tema, pot contactar amb nosaltres en infodret@infodret.cat

Font: europa.eu

0 respostes

Deixa una resposta

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada