¿Quines conseqüències té no segellar l’atur si estic cobrant la prestació?

La renovació de la demanda, així com la inscripció i el manteniment durant la percepció, és una obligació dels beneficiaris de prestacions de desocupació. Per això, oblidar renovar-la és motiu perquè l’òrgan competent iniciï un procediment sancionador per infracció lleu que pot concloure amb la pèrdua d’un mes de prestació la primera vegada que s’incompleix, de tres mesos la segona vegada, de sis mesos si hi ha una tercera, i la pèrdua de tot el dret si es produeix un quart incompliment.

Per a aquests supòsits de reincidència no és necessari que l’incompliment sigui sempre del mateix tipus (en aquest cas, no renovar la demanda d’ocupació). Per tant, s’aplicarà aquesta escala a partir de la primera infracció, quan entre la comissió d’una lleu i l’anterior no hagin transcorregut més de 365 dies. En el cas d’haver sol•licitat o ser beneficiari del programa de Renda Activa d’Inserció, la no renovació de la demanda suposa la baixa definitiva des del primer incompliment.

Referència normativa: Reial decret Legislatiu 1/1994, de 20 de juny, pel qual s’aprova el text refós de la Llei General de la Seguretat Social. Reial decret Legislatiu 5/2000, de 4 d’agost, pel qual s’aprova el text refós de la Llei sobre Infraccions i Sancions en l’Ordre Social. Reial decret 1369/2006, de 24 de novembre pel qual es regula el Programa de Renda Activa d’Inserció per a aturats amb especials necessitats econòmiques i dificultat per trobar ocupació.

Per a més informació contacti amb nosaltres en infodret@infodret.cat

0 respostes

Deixa una resposta

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada