S’acosta la campanya de la declaració del impost sobre la renda de 2014

La campanya de la declaració del impost sobre la renda comença el proper 7 d’abril i durarà fins el 30 de juny. És important tenir en compte els següents condicionants:

Tots els contribuents que hagin percebut rendiments de treball, de capital mobiliari o guanys patrimonials superiors a 22.000€ bruts anuals d’un sol pagador o 11.200€ bruts anuals de més d’un pagador, han de fer la declaració de la renda.

Com a novetat per a agilitzar tràmits, l’administració ha posat en marxa el sistema Cl@ve PIN per a què els ciutadans puguin identificar-se i tenir signatura electrònica mitjançant l’ús de claus concertades. un cop realitzat el registre, es podrà accedir per internet als serveis de l’Agencia Tributària amb Cl@ve PIN.

La presentació de declaracions informatives o autoliquidacions podran fer-se, per part de les persones físiques, mitjançant DNI electrònic o certificat electrònic.

La declaració de la renda pot fer-se per internet i també en les diferents oficines de l’Agencia Tributària. Com a novetat, aquest any Hisenda posa a disposició dels contribuents un simulador amb el què es podrà calcular el import de la declaració abans de realitzar-la de forma efectiva.

Es prorroga la presentació del impost sobre el patrimoni 2014.

La nova deducció per inversió en empreses de nova creació afavorirà als emprenedors a l’hora de fer la declaració de la renda, ja que els inversors que donen suport a les empreses emprenedores finançant-les o sent socis, es podran deduir fins a un 20% de les quantitats aportades sobre la quota íntegra estatal. Aquesta deducció té el límit de 50.000€ i està regulada a l’article 68 de la Llei del IRPF.

A la declaració de la renda de 2014 seguirà sense poder ser deduïda la compra d’un nou habitatge habitual, però existeix un règim transitori. És a dir, sí que es podrà deduir la compra d’un habitatge habitual sempre que s’hagi comprat amb anterioritat a l’1 de gener de 2013, sent desgravable un 15% de les quantitats aportades sobre una base de 9.020€.

Una de les novetats de la passada declaració de la renda era la tributació dels premis. Per a la declaració de la renda de 2014, seguirà sent vigent aquesta mesura. Així doncs, aquells contribuents que hagin percebut premis superiors a 2.500€de les rifes estatals , la ONCE i la Creu Roja, tindran que pagar una retenció a compte del 20% d’aquests premis.

0 respostes

Deixa una resposta

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada