S’amplia la tarifa plana de 100 Euros per nova contractació.

 

Des de Infodret volem informar tant a autònoms i empreses que el Consell de Ministres, ha aprovat durant el mes de desembre un Reial decret Llei pel qual es prorroga la vigència de la tarifa plana de 100 euros per a la contractació indefinida de nous treballadors fins al 31 de març de 2015.

La mesura permet que les empreses o autònoms que vulguin contractar un nou treballador de forma estable només cotitzin a la Seguretat Social per contingències comuns 100 euros al mes, durant els primers 24 mesos.

Les empreses de menys de 10 treballadors, poden beneficiar-se, una vegada transcorreguts els primers 24 mesos, de 12 mesos addicionals d’una reducció del 50% de la quota per aquestes contingències.

Creació d’ocupació.

Les empreses o autònoms que s’acullen a aquesta tarifa plana estan obligats a mantenir, com a mínim, el nivell d’ocupació creada amb la nova contractació durant el període d’aplicació de la reducció.

Així mateix, tampoc poden haver realitzat acomiadaments disciplinaris o per causes objectives, declarats improcedents, o acomiadaments col·lectius en els sis mesos anteriors a la data de celebració del contracte.

Les empreses que no mantinguin el nivell d’ocupació total ni el nivell d’ocupació indefinida en els tres anys següents al contracte hauran de reintegrar total o parcialment les quantitats que s’han estalviat.

Si incompleixen el primer any, hauran d’ingressar la totalitat de la reducció, si incompleixen el segon any, hauran d’ingressar el 50% i si incompleixen el tercer any hauran d’ingressar el 33%.

A més, s’exigeix que l’empresa estigui al dia de les seves obligacions amb la Seguretat Social i tributàries, i que no hagi estat sancionada per incompliments de la legislació social en els últims dos anys. En particular, no podran beneficiar-se les empreses que hagin estat sancionades per no donar d’alta a treballadors en la Seguretat Social.

La reducció de cotitzacions per contingències comunes que suposa la tarifa plana de 100 euros no és compatible amb altres bonificacions a la Seguretat Social.

 

Font: Ministeri d’ocupació i Seguretat Social.

0 respostes

Deixa una resposta

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada