Sancions als autònoms que paguin més de 2.500 euros en efectiu.

Desde Infodret volem informar que qualsevol operació que realitzi un treballador autònom que impliqui el pagament o la recepció de més de 2.500 euros en efectiu és motiu de sanció.

L’objectiu d’aquesta mesura és posar punt i final a l’economia submergida i a les compres sense IVA, alguna cosa molt típic en alguns sectors. Per exemple, a l’hora d’adquirir un vehicle en un concessionari no es podrà abonar més d’aquesta quantitat en efectiu, encara que si el cotxe anés de segona mà i es comprar-se a un particular sí que seria possible.

Aquells treballadors per compte propi que vulnerin la norma estaran exposats a una sanció que ascendiria al 25% del pagament fet en efectiu, mentre que Hisenda té la possibilitat de reclamar la multa tant al venedor com al comprat, podent decidir que la mateixa s’aboni de manera solidària.

En l’Agència Tributària són conscients del complicat que resulta descobrir als empresaris i particulars que es posen d’acord per formalitzar qualsevol pagament a partir dels 2.500 euros, però existeix la figura del delator fiscal, que permetrà denunciar els fets davant l’Agència Tributària, exonerant de qualsevol responsabilitat a aquesta persona.

Pot ser que hi hagi fins i tot persones interessades que s’autoinculpin, sobretot quan creguin que Hisenda pugui estar investigant-lo o es trobin aprop que li descobreixin el frau, o simplement amb intenció de realitzar dany a l’altra part de l’operació. Existeix un termini màxim de tres mesos des que es formalitza el pagament.

Fins i tot a la pàgina web d’Hisenda existeix un espai perquè els ciutadans puguin posar en coneixement de les autoritats aquest tipus d’irregularitats.

A l’hora de denunciar l’Agència Tributària demanarà al contribuent que presenti les pertinents proves que demostrin la infracció, a més d’haver d’identificar-se.

Font: Cincodias.com

0 respostes

Deixa una resposta

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada