¿Saps els riscos i sancions que comporta no complir amb els requisits en les subvencions per contractar treballadors?

Des de Infodret gestoria de Barcelona, volem informar a empreses i autònoms que siguin vagin amb molt de compte alhora d’acollir-se a les subvencions que hi ha en matèria de contractació a causa que si no compleixen els requisits exigits podran ser sancionats per la Seguretat Social.

Per exemple, en la bonificació per a contracte indefinit d’una persona jove les empreses i els autònoms que subscriguin aquest tipus de contractes tindran una reducció de la quota empresarial a la Seguretat Social per contingències comunes del 100%, bonificació que durarà els primers 12 mesos de contracte.

Però el que els empresaris o autònoms, han de tenir molt clar són els requisits que ha de complir l’empresa:

  • No haver contractat anteriorment al treballador.
  • No haver acomiadat a un treballador per un acomiadament declarat improcedent en els 6 mesos anteriors.
  • No haver signat un altre contracte d’aquest tipus anteriorment. Tret que el contracte es trenqués pel treballador o durant el període de prova.

Obligacions de la microempresa o autònom contractants:

  • Una vegada signat a més l’empresa haurà de complir els següents requisits:
  • Mantenir contractat al treballador almenys 18 mesos, tret que sigui el treballador qui trenqui el contracte o es resolgui durant el període de prova
  • Mantenir el nivell d’ocupació aconseguida amb aquesta contractació almenys un any. És a dir, si amb aquest contracte es tenen 6 treballadors, haurà de mantenir-se la plantilla en un mínim de 6 treballadors durant un any.

Els empresaris i autònoms han de ser conscients alhora d’acollir-se a aquestes subvencions, que l’incompliment dels requisits implica pagar les cotitzacions no realitzades, amb els consegüents recàrrecs i interessos, a més d’una possible sanció per part de la Inspecció de Treball.

¿Té alguna consulta legal?

Resolem les seves consultes legals de forma ràpida i sense necessitat de demanar cita prèvia ni desplaçar-se, per un import de 20€ +IVA. Contacti amb nosaltres en infodret@infodret.cat

0 respostes

Deixa una resposta

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada