Sentencia sobre la simulació contractual per obtenir les prestacions de maternitat.

La Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Cantàbria ha desestimat el recurs d’una empresa contra la decisió de la Tresoreria General de la Seguretat Social d’anul·lar l’alta d’una treballadora el contracte de la qual es va produir un mes abans de sol·licitar la prestació per maternitat.

D’aquesta forma, el tribunal d’apel·lació confirma la decisió del Jutjat del Contenciós-Administratiu nº 2 de Santander, que va donar per bones les raons esgrimides per la Seguretat Social per anul·lar l’alta d’aquesta treballadora.

Segons assenyala en la seva sentència, la decisió de la Seguretat Social descansa en l’acta aixecada per la Inspecció de Treball, que va constatar, entre altres fets, que la dona era l’única treballadora per compte d’altri que l’empresa havia contractat des de la seva constitució.

A més, la contractant –un bufet d’advocats- no va saber especificar les funcions que exercia “en tractar-se de treballs administratius en general”.

Al costat d’això, no va emprar a cap altra persona durant el descans maternal de la treballadora, ni tampoc posteriorment, quan la dona va decidir prendre’s una excedència per a la cura del seu fill.

Finalment, constata la Inspecció de Treball que l’empresa va cotitzar per bases mínimes amb aplicació del salari mínim malgrat resultar aplicable el conveni col·lectiu de despatxos d’advocats i unes taxes salarials superiors.

De totes aquestes circumstàncies, assenyala la Sala, “es dedueix el caràcter simulat i fictici de la contractació i l’alta en la Seguretat Social, que no tenen una altra causa o finalitat que l’obtenció en frau de llei de les prestacions per maternitat i posterior passada a la situació d’excedència per cura de fill amb els beneficis que comporta”.

Per a més informació posi’s en contacte amb nosaltres en Infodret@infodret.cat

Font : Poder Judicial

0 respostes

Deixa una resposta

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada