Un jutjat prohibeix a Gas Natural emetre factures de consum amb una demora superior a un any.

El Jutjat del Mercantil nº1 de la Corunya estima la demanda interposada per la Fiscalia contra Gas Natural i declara que la conducta consistent a facturar consums d’energia elèctrica generats en períodes anteriors a un any prenent com a referència la data en la qual s’expedeixen les factures és abusiva i, per tant, il·lícita. Així mateix, considera igualment abusiva i il·lícita la interrupció del subministrament i la inscripció del client en un fitxer de solvència patrimonial en els casos en què no siguin abonades les factures emeses en aquestes circumstàncies.

La Sentència afirma que la lectura de l’energia serà realitzada per l’encarregat de la lectura amb una periodicitat bimestral i posada a la disposició de l’empresa comercialitzadora d’últim recurs. En el cas de subministraments que comptin amb equips de mesura per a capacitat de telemesura i telegestió i efectivament integrats en els corresponents sistemes, la lectura es realitzarà amb una periodicitat mensual, posant-se a la disposició de l’empresa comercialitzadora d’últim recurs per a la seva facturació mensual al consumidor”.

En tot cas i sense perjudici de l’obligació de l’encarregat de lectura de llegir amb caràcter bimensual, o mensual, segons correspongui, es realitzarà una regularització anual sobre la base de lectures reals i, en cas que el consumidor no faciliti les lectures, aquesta regularització anual podrà realitzar-se sobre la base d’estimacions”, així doncs, la regla general que s’albira pel legislador, és que aquesta lectura sigui mensual o bimensual sense que existeixi causa invocada i provada que hagués de motivar la realització de la facturació excedint del termini anual, dit en altres termes, el legislador mostra una clara vocació limitativa, fins i tot, en els supòsits de facturació ordinària, sense que pugui sostenir-se, tal com addueix la demandada, que no existeix termini perquè la comercialitzadora emeti la factura dins d’aquest marge temporal atès que això implicaria deixar inerme, quant als efectes inherents al consumidor, la limitació temporal que s’imposa a la distribuïdora amb una limitació d’un any.

La sentència prohibeix a Gas Natural emetre en el futur factures de consum d’energia elèctrica amb una demora superior a un any, així com la interrupció del subministrament o la inclusió dels clients en els esmentats fitxers. El jutge també acorda que la fallada es comuniqui al Ministeri d’Indústria i Energia, “per si escau imposar a l’empresa demandada sancions de caràcter administratiu, de conformitat amb l’establert en la Llei 24/2013 del sector elèctric”. La sentència no és ferma i contra ella cap recurs davant l’Audiència Provincial de la Corunya.

Per a més informació posi’s en contacte amb nosaltres en infodret@infodret.cat

0 respostes

Deixa una resposta

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada